Hogyan hozza létre első Google Display Ads kampányát?

Ahhoz, hogy online ismertté válj, és elérd a terméked vagy szolgáltatásod iránt valóban érdeklődő közönséget, digitális marketingstratégiára és türelemre van szükség – sok türelemre. Ha szeretnéd felgyorsítani ezt a folyamatot azzal, hogy sok felhasználót vonz, digitális marketingügynökségként azt javasoljuk, hogy hozz létre egy Google Display kampányt.

De először is, mi is az a Google hirdetés?

A Google Ads, korábbi nevén AdWords, a Google pay-per-click (PPC) platformja a hirdetéseknek a keresési találatokban vagy a kapcsolt webhelyeken, például a YouTube-on vagy a Gmailen található hirdetési felületeken való elhelyezésére. Most arra fogunk összpontosítani, hogyan hozd létre az első kampányod.

Szóval, mi is az a Google Display hirdetés? Ez egy online hirdetési platform, amely egy vizuális komponensből (képből vagy videóból) áll, amely általában a weboldal tetején vagy alján, illetve oldalán jelenik meg. Az emberek gyakran bannereknek nevezik ezeket a hirdetéseket, és ez az egyik legnépszerűbb hirdetési formátum, mivel lehetővé teszi, hogy meggyőző vizuális elemekkel játsszon, hogy növelje az átkattintási arányt (CTR).

A digitális hirdetési kiadások egyre jelentősebb részét képezik a szervezetek marketingstratégiáinak. A digitális reklámköltés 2019-ben 10,6%-kal nőtt, és a Display formátum gyűjtötte a legtöbb bevételt (968,4 millió euró). Az idei számok ugyanilyen reménykeltőek, ha figyelembe vesszük a COVID-19 világjárvány következményeiből eredő gyors digitális átalakulást.

A Google Ads Display kampány létrehozása akkor lehet érdekes számodra, ha

Olyan közönséget szeretnél elérni, amely kifejezett érdeklődést mutat terméked vagy iparágad iránt.

Azt szeretnéd, hogy hirdetései sok helyen megjelenjenek, beleértve a blogokat és a YouTube-videókat is.

Érdekel a figyelemfelkeltésre figyelemreméltóan alkalmas interaktív hirdetések telepítése; a Google Display segíthet ebben.

A Google Display hirdetések segítségével:

Növeled márkád láthatóságát.

Forgalmat közvetít a webhelyre,

Vásárlási folyamatot begyorsít,

Növeljed terméked vagy szolgáltatásod értékesítését,

Milyen Google Display hirdetési specifikációk vannak?

A Display hálózaton belül a márka igényeitől függően rengeteg hirdetésmintát lehet közzé tenni. A következő formátumokban és különböző méretekben hozhatsz létre hirdetéseket:

Adaptív hirdetések: Ezek méretüket, formátumukat és specifikációikat bármilyen hirdetési felülethez igazítják.

Reagáló hirdetések: Ez a formátum lehetővé teszi, hogy több kreatív eszközt töltsön fel a különböző hirdetési felületeknek megfelelően.

Lightbox hirdetések: A Lightbox hirdetésekben kibővítheti a képeket és videókat, hogy elősegítse a felhasználókkal való optimálisabb interakciót, a méret automatikusan a hirdetési méretekhez igazodik.

A hirdetés a következőkből áll:

Szöveg

Kép

Videó

Útmutató lépésről lépésre útmutató az első Google Display hirdetéskampány létrehozásához

Először is létre kell hoznia a vállalati Google Ads fiókod.

A továbbiakban alaposan át kell gondolni, miért szeretnél hirdetési kampányt létrehozni? Mekkora költségvetéssel rendelkezel?

Határozd meg a célokat, például a kattintások, az értékesítés, a felhasználók weboldalon eltöltött ideje, a leadek szerzése, a hírlevélre való feliratkozás stb.

A célközönség beállítása: Hol vannak az ügyfeleim? Honnan kapcsolódnak be? Mit szeretnek? Milyen webhelyeket látogatnak? Milyen gyakran? Határozd meg mindezeket a szempontokat, hogy elérd a közönséged.

Tervezés: Milyen hirdetési formátum a legmegfelelőbb a kampányomhoz? Milyen üzenetet vagy célt szeretnék közvetíteni? Milyen céloldalra akarom átirányítani őket? Feltétlenül figyelembe kell venni, hogy egyre több felhasználó fér hozzá a mobilkészülékein keresztül, ezért szinte kötelező a reszponzív designt választani. A Google Ads lehetővé teszi az eszközök szerinti szegmentálást is.

Gyakorisági korlát: Korlátoznia kell, hogy a felhasználók milyen gyakran láthatják a display remarketing kampányait; így biztosíthatja, hogy a kampány ne legyen idegesítő, és koherens módon jelenítse meg a hirdetési üzenetét.

A kampány időzítése: Mikor kell közzétenni a kampányt? Válassza ki azt az időszakot, amikor a hirdetései megjelennek.

A hatás mérése: Megszereztem a ROI-t? Milyen jellegű? Kattintás utáni és impresszió utáni kattintások? Ahhoz, hogy ezt a mérést elvégezzük, telepítenünk kell egy konverziókövető kódot, amely általában a „Köszönjük a vásárlást” oldalon található, és lehetővé kell tennünk a Google Ads számára, hogy elszámoljon.

Kampányoptimalizálás: Milyen összetevőkön lehet javítani? Mindenekelőtt arra kell figyelnünk, hogyan teljesítenek a hirdetéseink bizonyos helyeken, hogy kizárjuk őket, vagy válasszuk ki őket, hogy jobban optimalizáljuk az ezeken a helyeken megjelenő hirdetéseket.

Mikor jelennek meg a Google Display hirdetések?

A hirdetések akkor jelennek meg, amikor a kampányokhoz konfigurált szegmensek, beleértve a célcsoportokat is, egyeznek azzal, aki éppen online böngészik.

Hirdetéseit már azelőtt megjelenítheti a felhasználóknak a Google Display hálózatában, mielőtt azok elkezdenének keresgélni az Ön terméke után, ami segít megragadni a fogyasztók figyelmét a vásárlási ciklus legkorábbi szakaszában.

Egy másik lehetőség, hogy a remarketing segítségével emlékezteti őket egy olyan termékre, amelyet az Ön weboldalán kerestek. Ez a technika lehetővé teszi, hogy újra kapcsolatba lépjen azokkal a felhasználókkal, akik már ismerik Önt, és ismét felkeltse az érdeklődésüket.

Ezekre is figyelj oda!

A kulcsszavak határozzák meg a hirdetések helyét a kapcsolódó tartalommal együtt. Az is érdekes lehet, ha készítesz egy listát a negatív kulcsszavakról, és hozzáadod őket a kampányodhoz, hogy a hirdetéseid ne jelenjenek meg az adott kifejezésekkel kapcsolatos kampányokban.

Ezek a hirdetések a kampánybeállításokban kiválasztott témákhoz kapcsolódó webhelyeken jelennek meg, és csak a display hálózathoz tartozó webhelyeken.

Miután beállította az érdeklődési körét, a hirdetések a releváns felhasználók számára megjelennek a keresési és böngészési előzmények alapján meghatározott érdeklődési kategóriák listájával.

Ezek a hirdetések olyan megjelölt felhasználók számára jelennek meg, akik meglátogatták egy webhely oldalait (a remarketingkódok alapján létrehozott nyilvános listák).

A hirdetések más paraméterek, például a nemük és a korosztályuk alapján szegmentálhatók a különböző felhasználók számára.

Mint azt láthatjuk a google display kampányok egyedi módon képesek javítani a márkaépítést. Vond be a fizetett médiát digitális marketingstratégiájába, és használja ki a lehető legtöbbet a benne rejlő lehetőségeket!

Legújabb bejegyzések

Az influencer marketing előnyei és kockázatai

Az influencer marketing az utóbbi években robbanásszerűen fejlődött, és az egyik leggyorsabban növekvő digitális marketing stratégia. Az influencer marketing során a márkák együttműködnek olyan személyekkel, akiknek nagy követőbázisa van a közösségi médiában, és akiknek az érdeklődési körük és a személyiségei összhangban vannak a márkával.

Elolvasom!

Mi az a branding és miért fontos?

A branding és a márkamenedzsment két olyan fogalom, amelyek egyre fontosabbá válnak a versenyképes üzleti környezetben. A cégeknek ma már nem csak a termékeiknek kell minőségi lenniük, hanem a márka, amely mögött állnak, is megfelelően kell működjön.

Elolvasom!